www.bronisze.com.pl

News

NIEZBĘDNIK PRZEDSIĘBIORCY - O CZYM MUSI WIEDZIEĆ KAŻDY SPRZEDAJĄCY ŻYWNOŚĆ - szkolenia część 1

Main pic news img 5280przyci ty

Przedsiębiorcy prowadzący sprzedaż produktów żywnościowych, zgodnie z ustawą o BEZPIECZEŃSTWIE ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA  z 25 sierpnia 2006 roku,  pobierz dokument  ,  zobowiązani są do spełnienia wymagań prawnych związanych z bezpieczeństwem żywności. Temu mają służyć szkolenia przeprowadzane w Broniszach we współpracy z Wojewódzką i Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną.

 

 

 

Tematami szkoleń były wymogi prawne dotyczące szeroko rozumianego bezpieczeństwa żywności. Wymagania zaprezentowane w formie prezentacji są tu do pobrania: 

 Identyfikacja i identyfikowalność żywności - pobierz plik    

 

Dobre Praktyki Higieniczne (GHP)  i Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) - pobierz plik 

 

Omówienie procedury związanej ze zgłoszeniem i zatwierdzeniem podmiotu działającego w branży rolno-spożywczej - pobierz plik

 

Znakowanie świeżych owoców i warzyw - pobierz plik

 

SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH HANDLOWCA -  O sprawch poważnych językiem potocznym  pobierz plik 

 

O terminach kolejnych szkoleń związanych z bezpieczeństwem żywności będziemy informować.

 

entry author:M. S.