GRZYBY SHIMEJI I ENOKI
Do sałatek, zup i potraw kuchni azjatyckiej. Grzyby Shimeji oraz Enoki są w ofercie Rynku Hurtowego Bronisze.
Rosnące w wiązkach lekko słodkawe Enoki można dodawać na surowo do sałatek, a po krótkiej obróbce termicznej do zup i mięs. Są one żródłem witaminy D. Grzyby doskonale komponują się także z potrawami polskiej kuchni. Mają lekko słodkawy, orzechowy smak.
Świeże Enoki i Shimeji są ofercie hurtowej w cenie za opakowanie 150 gram grzybów Shimeji 7 zł, za 100 gramowe opakowanie Enoki 10 zł. Produkty dostępne są u dystrybutorów hali OW2. Grzyby Shimeji mają kapelusze białe i leekko brązowe.
Shimeji oferowane na Rynku Hurtowym Bronisze pochodzi z Chinach, a Enoki z Korei.