NIEZBĘDNIK PRZEDSIĘBIORCY - O CZYM MUSI WIEDZIEĆ KAŻDY SPRZEDAJĄCY ŻYWNOŚĆ - szkolenia część 1
Przedsiębiorcy prowadzący sprzedaż produktów żywnościowych, zgodnie z ustawą o BEZPIECZEŃSTWIE ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA z 25 sierpnia 2006 roku, pobierz dokument , zobowiązani są do spełnienia wymagań prawnych związanych z bezpieczeństwem żywności. Temu mają służyć szkolenia przeprowadzane w Broniszach we współpracy z Wojewódzką i Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną.
Tematami szkoleń były wymogi prawne dotyczące szeroko rozumianego bezpieczeństwa żywności. Wymagania zaprezentowane w formie prezentacji są tu do pobrania:
Identyfikacja i identyfikowalność żywności - pobierz plik
Dobre Praktyki Higieniczne (GHP) i Dobre Praktyki Produkcyjne (GMP) - pobierz plik
Omówienie procedury związanej ze zgłoszeniem i zatwierdzeniem podmiotu działającego w branży rolno-spożywczej - pobierz plik
Znakowanie świeżych owoców i warzyw - pobierz plik
SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH HANDLOWCA - O sprawch poważnych językiem potocznym - pobierz plik
O terminach kolejnych szkoleń związanych z bezpieczeństwem żywności będziemy informować.